Udgangspunktet er, at du afholder fem ugers ferie om året, og dette vil indgå i skolens planlægning af ferien. Har du ikke afholdt alle ugers ferie, f.eks. fordi du har været syg eller på barsel, kan der ske udbetaling af den 5. ferieuge. Øvrig ferie skal som udgangspunkt afholdes.
Hvis du ønsker at få den 5. ferieuge udbetalt i stedet for at afholde den, kan du ved ferieårets udløb den 31. august aftale dette med skolen. Aftalen skal indgås skriftligt, f.eks. via mail, og den kan først indgås, når ferieåret er udløbet.
Har du ikke været ansat på skolen på fuld tid i hele ferieåret, skal du skriftligt erklære (f.eks. på mail), at den udbetalte ferie vedrører optjent ferie ud over fire uger, og at du ikke i ferieåret har modtaget offentlige ydelser (f.eks. dagpenge).
Har du modtaget offentlige ydelser, kan udbetaling kun ske efter Feriekontos forudgående godkendelse.
Har du ikke indgået aftale med skolen om udbetaling af den 5. ferieuge ved ferieårets udløb, skal skolen udbetale denne, hvis du fortsat ikke har afholdt ferien ved ferieafholdelsesperiodens udløb den 31. december. Også i dette tilfælde skal der afgives en erklæring, hvis du ikke har været ansat på fuld tid på skolen i hele ferieafholdelsesperioden.
Ferien afregnes med udgangspunkt i den sidst udbetalte løn.
Læs om de særlige regler, når der foreligger en feriehindring
Fratræder du din stilling, skal skolen indbetale ikke-afholdt ferie til Feriekonto. Får du ikke holdt ferien vedrørende det aktuelle ferieår inden udløbet af ferieafholdelsesperioden, kan ferien udbetales.