Vi kan hjælpe
Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at få sagen genoptaget, kan du skrive til fsl@fsl.dk.
Hvis du har fået afslag på erhvervsevneerstatning, kan du måske få din sag genoptaget. Domstolene har nemlig underkendt arbejdsskademyndighedernes erstatningspraksis.
I de seneste 30-45 år har myndighederne afvist at tilkende erhvervsevneerstatning, hvis den skadelidtes indtægtstab efter arbejdsskaden lå mellem 5 og 15 procent. Men den praksis er blevet underkendt af to højesteretsafgørelser og én fra Vestre Landsret.
Trods domstolenes klare afgørelser mener arbejdsskademyndighederne, at det kun er skadelidte, der har været visiteret til et fleksjob, der kan få genoptaget sagen, og kun, hvis deres skade er anmeldt den 1. januar 2006 eller senere.
FH afviser ny tolkning
Den tolkning af domstolsafgørelserne afviser Fagbevægelsens Hovedorganisation FH og flere advokater. De mener, at alle, der har fået afslag, fordi deres indtægtstab er mellem 5 og 15 procent, har ret til at få sagen genoptaget.
De opfordrer derfor alle, der har fået afslag med den begrundelse, til at søge om at få sagen genoptaget – uanset, om de har været i fleksjob, og uanset om de er ansat før 1. januar 2006.
Hvis du har fået afslag, fordi dit dokumenterede indtægtstab ligger mellem 5 og 15 procent, kan du skrive til ast@ast.dk og anmode om at få din sag genoptaget med henvisning til domstolsafgørelserne H.2024.2853H, U.2025.1185H og BS-30928/2024-VLR.
Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at få sagen genoptaget, kan du skrive til fsl@fsl.dk.
Del link
Du kan nemt dele linket til denne side med en kollega, din tillidsrepræsentant eller på dine sociale medier
Et forløb på otte session hen over skoleårer skal være med til at styrke trivslen og den faglige udvikling hos nye lærere
Som medlem af Frie Skolers Lærerforening kan du komme med i foreningens repræsentantskab gennem din lokale kreds
En ny pulje med midler fra Den Statslige Kompetencefond åbner for lærere og børnehaveklasseledere på frie grundskoler og efterskoler
Hvis du har fået afslag på erhvervsevneerstatning, kan du måske få din sag genoptaget. Domstolene har nemlig underkendt arbejdsskademyndighedernes erstatningspraksis.
Vi har aldrig råd til at spare på skolen, og vi har da særligt ikke råd i en situation, hvor skolen skal stå stærkt i blæsten fra en uforudsigelig og utilregnelig verden.
Balancen mellem tid og opgaver er helt afgørende, og når der opstår ubalance, bliver man presset, enten fordi man ikke kan nå det, man skal, eller fordi man ikke er tilfreds med sin egen undervisning.
Børne- og undervisningsministeren og forligspartiernes ordførere siger i kor, at de har lyttet til de unge i forbindelse med ungdomsuddannelsesreformen og nedlæggelsen af 10. klasse. Men det passer ikke – de unge ønsker sig hverken lukkede døre eller mere karakterpres i udskolingen, lyder det fra formand for Frie Skolers Lærerforening.
Der er gode takter i regeringens ungdomsuddannelsesreform. Men kombinationen af et øget karakterkrav og nedlæggelsen af 10. klasse er ødelæggende. Og igen vedtager politikerne en reform uden at lytte til lærerne.