Ulempegodtgørelse på grundskoler
Hvis du som ansat på en grundskole arbejder i tidsrummet 17-06 på hverdage, i weekender eller på søgnehelligdage, skal du have en ulempegodtgørelse oven i din almindelige løn. Godtgørelsen beregnes for hver time med 25 procent af din timeløn.
- Du skal have udbetalt ulempegodtgørelsen ved den førstkommende lønudbetaling. Tillægget udbetales for det konkrete antal timer, du har været på arbejde.
- Det er ledelsens ansvar, at der udbetales korrekt ulempetillæg, men ledelsen kan bede de ansatte om at registrere timer med ulempetillæg.
Weekendgodtgørelse på grundskoler
For arbejde i weekender og på søgnehelligdage skal du for hver arbejdstime kompenseres med den forbrugte tid + 50 procent.
For arbejde udført i tidsrummet fra lørdag kl. 00 til søndag kl. 24 og på søgnehelligdage fra kl. 00 til kl. 24 optjener du altså både ulempegodtgørelse med 25 procent af din timeløn og du får kompensation med de præsterede timer + 50 procent.
- De timer, du optjener som kompensation for arbejde i weekender og på søgnehelligdage, skal enten afspadseres eller udbetales.
- Det er ledelsen, der beslutter, hvordan timerne afregnes. Vælger skolen, at du skal afspadsere timerne, kan det ske ved omlægning af din arbejdstid, både før og efter den pågældende weekend.
- Arbejdstid på fridage opgøres særskilt og indgår ikke i den øvrige almindelige arbejdstidsopgørelse.
Godtgørelse ved lejrskoler og lignende på grundskoler
Når du deltager på lejrskoler og andre arrangementer med overnatning, får du ikke ulempegodtgørelse.
I stedet får du:
- et ikke-pensionsgivende tillæg pr dag på 163,64 kr. (31/3 2012-niveau) pr. påbegyndt dag mandag-fredag
- et ikkepensionsgivende tillæg på 372,20 kr. (31/3 2012-niveau) pr. påbegyndt dag ved arbejde på lørdage, søndage og helligdage.
Ulempegodtgørelse på efterskoler
Som lærer på en efterskole optjener du ikke særskilt ulempegodtgørelse, idet der i kostskoletillægget er indeholdt kompensation for både natpenge og frihedsopsparing.